KNVB Voetbalkampen traint gehele zomer met de ICON Q

De KNVB Voetbalkampen en Elite Skills Arena Benelux slaan vanaf mei de handen ineen om jonge voetballers in Nederland aan hun ontwikkeling te laten werken met een van de nieuwste trainingstools. Aankomende zomer vinden de KNVB Voetbalkampen voor de 3e keer plaats in Zeist en dit jaar wordt de ICON Q een wekelijks terugkerend onderdeel waar training en fun gecombineerd worden op de KNVB campus.

In de komende meivakantie zal de nieuwste voetbalattractie voor het eerst gebruikt worden op de campus tijdens de eerste week van de KNVB Voetbalkampen. Vervolgens zal de innovatie in de zomermaanden juli en augustus 7 weken lang te zien zijn op de campus. Waar vanaf heden het Nederlands Elftal traint zullen wekelijks 70 nieuwe, jonge voetballers dus de gehele zomer leven als een prof en op een vernieuwende manier gaan trainen. Door de moderne technologie zijn spelers in staat tot wel 900 balaanrakingen te realiseren in 15 minuten, waarbij voornamelijk de techniek, reactie en controle worden getraind.

De ICON Q, een kwart van de gehele ICON, leest alle scores automatisch uit waardoor spelers direct hun resultaat onderling kunnen vergelijken en zelfs met professionals die eerder hun techniek trainde met de ICON Q, zoals Liverpool middenvelder Adam Lallana.